Απρ 02 2015

Parlez-vous francais ?

P1050660Parlez-vous francais?
Εμείς πάντως, ναι. Ή τουλάχιστον κάναμε την αρχή….
Mαθητές της Δ” τάξης, του 26ου Δημ. Σχολείου Λάρισας, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο παρακολουθήσαμε την ταινία μικρού μήκους »το φθινόπωρο του Πούν». Την απολαύσαμε! Η εκμάθηση συνεχίστηκε… στο εκπ/κό εργαστήρι. Συμμετείχαμε σε δράσεις, παίξαμε με καρέκλες, αναγνωρίσαμε λέξεις και φρασούλες στα γαλλικά. Στον παγκόσμιο χάρτη βρήκαμε όλες τις χώρες του κόσμου στις οποίες μιλούν τη γαλλική γλώσσα. Ήταν μια πολύ όμορφη και διασκεδαστική αυτή η εμπειρία, αλλά και διδακτική συνάμα.

 

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 31 2015

ΔΡΥΑΣ: “Για το νεράκι, το νερό, ρωτώ τον Πηνειό”

P1050811Στις 30-3-2015 η Γ΄τάξη του 26ου Δημ. Σχολ.Λάρισας επισκέφτηκε τον παραποτάμιο παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, στην κοιλάδα των Τεμπών. Εκεί παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα :  “Για το νεράκι, το νερό, ρωτώ τον Πηνειό” από το Σωματείο για το περιβάλλον και τον πολιτισμό Κάτω Ολύμπου (ΔΡΥΑΣ). Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν, χάρηκαν, διασκέδασαν και μέσα από περιβαλλοντικά παιχνίδια αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους και γνώρισαν την ευρύτερη περιοχή του σταθμού, την ιστορία του και θαύμασαν τη φυσική ομορφιά του “Αργυροδίνη” ποταμού.

 

 

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 31 2015

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Γόννων

CAM00098

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 οι τάξεις Α, Β, Γ του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το λαογραφικό μουσείο Γόννων . Οι μαθητές μπόρεσαν να έρθουν σε γνωριμία με τις ρίζες τους, να μάθουν για το παρελθόν με διαισθητικό τρόπο και να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη σεβασμού της παράδοσής μας. Από το μορφωτικό σύλλογο Γόννων επιτελείται ένα σημαντικό εθνικό έργο και εμείς χρωστούμε ένα ευχαριστώ στον πρωτεργάτη του κ.Βασίλη Καραβιδέ για τη ξενάγηση που πρόσφερε στο σχολείο μας. Η διδακτική μας εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων. Εκεί στο υπόγειό του με ζήλο και μεράκι συγκεντρώθηκαν σχολικά αντικείμενα του προηγούμενου αιώνα.

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 21 2015

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο σχολείο μας…

P1050559Μια καταπληκτική εμπειρία, γεμάτη ήχους, μουσική, κίνηση, χορό, χρώματα και συναισθήματα έζησαν για ένα διήμερο οι μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η όπερα διαδραστικά στο σχολείο». Ένα σύνολο 40 ανθρώπων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μουσικοί, μονωδοί, εκπαιδευτές, σκηνοθέτες και τεχνικοί εμφύσησαν την αγάπη για την Όπερα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η όλη δράση ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση της καταπληκτικής παράστασης «Ο κουρέας της Σεβίλλης»

 

 

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 20 2015

Τέχνη και ανακύκλωση … ένας τέλειος συνδυασμός

P1050675Την Πινακοθήκη της Λάρισας επισκέφτηκαν την Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015, οι μαθητές της Β1΄ Τάξης το 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, συνοδευόμενοι από την εικαστικό του σχολείου κ. Ευγενιάδου Αντωνία και την υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος κ. Τσιλιάκου Γεωργία. Οι μικροί μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση «ΣΚΟΥΠ…ίδια αλλιώς», που φιλοξενείται στο αίθριο της Πινακοθήκης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν πολλά εντυπωσιακά έργα, κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία χαρακτήριζε η τόλμη, η φαντασία και η ευρηματικότητα των καλλιτεχνών που τα κατασκεύασαν.

 

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 11 2015

ΣΚΟΥΠίδια αλλιώς

P1050643Οι μαθητές της Α3 τάξης την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 επισκέφτηκαν με τη δασκάλα τους Χριστίνα Χατζηιωάννου την έκθεση «ΣΚΟΥΠίδια αλλιώς …Ανακύκλωση Τέχνης» και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο αίθριο του 1ου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό σύνολο έργων, με βασική ιδέα την ανακύκλωση μέσα από τη ματιά των καλλιτεχνών. Η φαντασία χαρακτηρίζει τα επιτοίχια έργα, τις κατασκευές και τις installations, δοσμένα με μια φανταστική ποικιλία ανακυκλώσιμων υλικών. Στο πρόβλημα της ανακύκλωσης ο κάθε πολίτης πρέπει να πάρει θέση. Μεγάλοι καλλιτέχνες έχουν ως βασικό υλικό αυτό που ο καθένας θα έβλεπε ως σκουπίδι.

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 10 2015

Μύλος έγινε…

P1050441“Μύλος έγινε” πραγματικά, αλλά με την καλή και δημιουργική έννοια της παροιμιώδους φράσης, καθώς οι μαθητές των ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεων του σχολείου μας, ανταποκρινόμενοι στο πρόγραμμα “Γνωριμία με τα μνημεία της πόλης μας”, προσπάθησαν με διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες να προσεγγίσουν έναν συγκεκριμένο ιστορικό χώρο-μνημείο, τον Μύλο του Παππά.
Δραστηριοποιήθηκαν, έψαξαν, αναζήτησαν, συνέλεξαν πληροφορίες-φωτογραφίες-αντικείμενα σχετικά. Επεξεργάστηκαν το υλικό αυτό, είδαν σχετικές προβολές στο σχολείο και στον χώρο που επισκέφτηκαν. Γνώρισαν το μουσειακό περιβάλλον του Μύλου του Παππά. Παρατήρησαν, εξέτασαν, άκουσαν, ρώτησαν, σημείωσαν, ζωγράφισαν, περιέγραψαν, φωτογράφισαν, ένιωσαν, αισθάνθηκαν, εντυπωσιάστηκαν….. έμαθαν τη χρήση και τη σημασία του χώρου για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της αντίστοιχης εποχής. Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 10 2015

«Μια φορά κι έναν καιρό… στο Αρχαίο Θέατρο»

P1050438Στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωριμία με τα μνημεία της πόλης μας» και συγκεκριμένα με τα δύο αρχαία θέατρα της Λάρισας, οι μαθητές της Ε΄τάξης αναζήτησαν και συνέλεξαν πληροφορίες γι αυτά. Μέσα από την επίσκεψη στο χώρο, γνώρισαν το περιβάλλον του αρχαίου θεάτρου, την κατασκευή, τη χρήση και τη σημασία του στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε κάθε εποχή. Ενεργοποιήθηκε η φαντασία τους παίζοντας αρχαία παιχνίδια και δραματοποιώντας ορισμένες σκηνές από τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.
Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για τα παιδιά. Η χαρά και ο ενθουσιασμός τους φαίνονται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

Διάβασε περισσότερα »

Παλαιότερα άρθρα «