Σεπ 11 2014

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.
Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://26dim-laris.lar.sch.gr/autosch/wordpress/?p=1

Απρ 22 2016

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Περτουλίου

P1070722Το πρωινό της 8ης Απριλίου με τα σακίδιά μας και εφόδια την καλή μας διάθεση, όπως λέει και η Δ/ντριά μας ξεκινήσαμε ένα διαφορετικό ταξίδι. Η πρώτη στάση της περιβαλλοντικής διήμερης εκδρομής στο Περτούλι, η παλιά πόλη των Τρικάλων, το Βαρούσι, και το κάστρο της παλιάς πόλης με το πασίγνωστο ρολόι. Περιηγηθήκαμε στα στενά σοκάκια του, θαυμάσαμε την παλιά αρχιτεκτονική των σπιτιών, των αυλών, των εκκλησιών.

Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://26dim-laris.lar.sch.gr/autosch/wordpress/?p=1887

Απρ 22 2016

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

111123 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, φιλοδοξεί να καθιερώσει και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας συμμετέχοντας στον εορτασμό θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και διοργανώνει εκδηλώσεις ώστε όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες.

Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://26dim-laris.lar.sch.gr/autosch/wordpress/?p=1877

Απρ 12 2016

Ραδιομαραθώνιος της UNICEF

radiounisef-735x1024Ξεκινά και ο φετινός ραδιομαραθώνιος της UNICEF για την υποστήριξη παιδιών που στερούνται εμβολίων, φαγητού και νερού.  Δυστυχώς, κάποιοι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν από βασικές ασθένειες. Μπορούμε να βοηθήσουμε. Δείτε στην αφίσα πώς…

 

 

Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://26dim-laris.lar.sch.gr/autosch/wordpress/?p=1872

Απρ 02 2016

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

0aeeab488567c6348c13f1cb7c1e6dfa_LΚάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Μια γιορτή που καθιερώθηκε το 1966  από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή της ανθρωπότητας στη θεμελιώδη σημασία του παιδικού βιβλίου για την πολύπλευρη πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.
Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://26dim-laris.lar.sch.gr/autosch/wordpress/?p=1867

Μαρ 30 2016

Συμμετοχή του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί”

καντο-να-ακουστεί-2016-300x189Το σχολείο μας συμμετέχει  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί” με θέμα: “Ανθρώπινα δικαιώματα”   που διοργανώνει το European School Radio και το τμήμα εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://26dim-laris.lar.sch.gr/autosch/wordpress/?p=1859

Μαρ 17 2016

Επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

perivallonMIKROΣτα πλαίσια περιβαλλοντικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας, έχουν προγραμματιστεί για το μήνα Απρίλιο οι παρακάτω  επισκέψεις:

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://26dim-laris.lar.sch.gr/autosch/wordpress/?p=1845

Μαρ 07 2016

Eπίσκεψη στο Ael fc Arena

P1070482Στα πλαίσια ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Το έμβλημα της πόλης μου» μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης επισκέφτηκαν το Ael fc Arena, έμαθαν για το έμβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας και ξεναγήθηκαν σε χώρους του γηπέδου. Αναδημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.
“Ενα πανέμορφο πρωινό αλλιώτικο από τα άλλα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν προπονητές, ποδοσφαιριστές, διοικητικοί και στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΛ, μαζί με 80 και πλέον μαθητές δύο Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας. Τέσσερα τμήματα της Ε” και ΣΤ” τάξης των 9ου και 26ου  Δ.Σχ. (Φιλιππούπολη και Αγ. Θωμάς) που μετέχουν σε ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με δύο Σχολεία από την Ισπανία και την Κορσική, έμαθαν την ιστορία του εμβλήματος της ΑΕΛ, καθώς και το γεγονός επιλογής του βυσσινΐ χρώματος που τελικά  προτιμήθηκε αντί των αρχικά προταθέντων άσπρου και μαύρου.

Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://26dim-laris.lar.sch.gr/autosch/wordpress/?p=1799

Μαρ 02 2016

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης «Τα ψηλά βουνά» του Θεσσαλικού Θεάτρου

20160229_114816[1]Στις 29 Φεβρουαρίου 2016 μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση του θεσσαλικού θεάτρου “Τα ψηλά βουνά“ του Ζαχαρία Παπαντωνίου, στο θέατρο του Μύλου. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας. Βιβλίο που σίγουρα έχουμε διαβάσει όλοι ή θα διαβάσουμε κάποια στιγμή. “Τα ψηλά βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου ήταν το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική. Πρόκειται για μια παρέα παιδιών του δημοτικού, που μετά την προτροπή του δασκάλου τους, περνάνε το καλοκαίρι μόνα τους στα βουνά της Ευρυτανίας.

Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://26dim-laris.lar.sch.gr/autosch/wordpress/?p=1787

Παλαιότερα άρθρα «