ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.
Συνέχεια ανάγνωσης

Δράση στο δέλτα του Πηνειού

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά rafting στην κοιλάδα των Τεμπών με το Στ´ 1 και Ε’ 3 στο πλαίσιο του προγράμματος “Το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό” και σε συνεργασία με την Trekking East Thessaly. Τους μαθητές συνόδευσαν οι: Λίλια Γεωργοπούλου- Ψωφάκα Βάσω-Δημήτρης Πατρωνίδης- Νίκος Οικονόμου -Σπύρος Γκαϊτατζής. Αξέχαστη εμπειρία για μας και τους μαθητές μας!

Συνέχεια ανάγνωσης

Επίσκεψη φοιτητών του εργαστηρίου του τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο σχολείο μας.

Φοιτητές του εργαστηρίου του τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την ομάδα του καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα, επισκέφτηκαν το σχολείο μας και ενημέρωσαν τους μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης για την αντιοξειδωτική ικανότητα των υγρών τροφίμων και τη δράση τους στον οργανισμό μας.
Τα αντιοξειδωτικά δρουν καρδιοπροστατευτικά, ασκούν αντικαρκινική δράση, βελτιώνουν τις πνευµατικές ικανότητες και την ψυχική διάθεση, διατηρούν το δέρµα ελαστικό και το προφυλάσσουν από την πρόωρη γήρανση ενώ, δρουν αντιαλλεργικά σε µεγάλο φάσµα αλλεργιών.

Συνέχεια ανάγνωσης

10ο μαθητικό φεστιβάλ «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου μου» της Δ.Π.Ε. Λάρισας

Ολοκληρώθηκε σήμερα το 10ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου μου» στο Πάρκο Αλκαζάρ.
Το φετινό Μαθητικό Συνέδριο είχε ως στόχο την προσέγγιση του φυσικού αποθέματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να διατηρηθεί, να προστατευτεί και να ενσωματωθεί στην εκπαιδευτική δράση.

Συνέχεια ανάγνωσης

Εθελοντική αιμοδοσία στο 26ο Δημ. Σχολ. Λάρισας

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων διοργανώνουν την καθιερωμένη ημέρα αιμοδοσίας την Τρίτη  30 Μαΐου 2023 και ώρα 9:00 π.μ. -12:30 μ.μ. στο χώρο του σχολείου, προς ενίσχυση της τράπεζας αίματος του αιμοδοτικού συλλόγου του σχολείου μας. Η τράπεζα αίματος του σχολείου μας είναι ανοιχτή προς κάθε εθελοντή αιμοδότη που  μπορεί να προσφέρει αίμα.

 

Επίσκεψη στα “Χελιδονάκια”

Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της ενότητας “αγαπώ και βοηθώ” οι μαθητές της Β’ τάξης αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τρόφιμα, παιχνίδια και να τα προσφέρουν με αγάπη στα “Χελιδονάκια”
Ο σύλλογος «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» στη Λάρισα ιδρύθηκε από τον π. Σεραφείμ Δημόπουλο, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού του έργου και προσφέρει μέσω του βρεφονηπιακού σταθμού τα “ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙΑ”, μια αγκαλιά για άπορα παιδιά καθώς και κοινωνικό ξενώνα όπου

Γυμνάσιο ερχόμαστε….

Μετάβαση απ’ το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Το 6o Γυμνάσιο επισκέφτηκαν σήμερα οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας. Στόχος μας είναι να προετοιμαστούν οι μαθητές της Έκτης, να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το νέο τους σχολείο , το γυμνάσιο , να εκφράσουν τα συναισθήματά τους αλλά και να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες ψυχοκοινωνικές δεξιότητες για τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία: “Μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις”

Οι μαθητές της Β τάξης του δημοτικού μας σχολείου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μάθαμε για την έννοια της βιωσιμότητας και τη σημασία των βιταμινών στον υγιεινό τρόπο ζωής.

Συνέχεια ανάγνωσης

Επίσκεψη σε Μελιβοία και Σωτηρίτσα στα πλαίσια του προγράμματος “το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό”

Στα πλαίσια του προγράμματος “το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό” και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελασσόνας επισκεφτήκαμε τους καταρράκτες της Σωτηρίτσας.
Σημείο αφετηρίας το δημοτικό σχολείο Μελιβοίας που μας υποδέχτηκαν θερμά με μπουφέ και αναμνηστικά δώρα για όλα τα παιδιά. Φορέσαμε αδιάβροχα και ξεκινήσαμε για το μονοπάτι που περνάει μέσα από την καρδιά του ρέματος της Βελίκας, με υπέροχα τοπία με δάση από πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και πυκνές φτέρες…. Συνέχεια ανάγνωσης

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023: Η καρδιά του παιδικού βιβλίου σε όλον τον κόσμο χτυπάει ελληνικά

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Για το 2023 υπεύθυνο για το μήνυμα αλλά και την αφίσα ήταν το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ. Για αυτό την ημέρα, 2 Απριλίου 2023 η καρδιά του παιδικού βιβλίου σε όλον τον κόσμο χτυπάει ελληνικά. Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος έγραψε το παγκόσμιο μήνυμα ενώ η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από την εικονογράφο Φωτεινή Στεφανίδη.

Η αφίσα της ΙΒΒΥ (IBBY International Board on Books for Young People) έχει ήδη ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο.


Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκονόμοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα. Συνέχεια ανάγνωσης

Η ψηφοφορία Ακροατών “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023” ξεκίνησε!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε!

Ψηφίστε όλοι το Νο 8497!   (Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023 – Ψηφοφορία (europeanschoolradio.eu)

Το σχολείο μας συμμετέχει στον διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023” με θέμα “Η νέα γενιά για την Ειρήνη” και το τραγούδι: «Ηλιαχτίδα της ελπίδας».

Το βίντεο με το τραγούδι μας

 Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 2023 και λήγει 20 Απριλίου 2023 στις 23.59.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Παρουσιάστηκε χθες, 24-03-2023, με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό δρώμενο ‘’ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ’’, βασισμένο στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης. » Όσα κι αν πω κι ό,τι κι αν δείτε να μη μου παραξενευτείτε.  Όσα χωράνε στην αλήθεια δεν τα βαστάν τα παραμύθια…».  Βαθιά νοήματα, χιούμορ, τραγούδι και χορός…

Συνέχεια ανάγνωσης

Παράταση εγγραφών μαθητών Α΄τάξης σε Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών της Α΄τάξης στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024, παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Φόρτωση περισσότερων